Työhuone ja pieni myymälä, josta löytyy myös tarkoin valikoidut tuotteet vaihtuvilta kädentaitajilta. Yllätyksenä saattaa löytyä vielä yksittäiskappaleita eri näyttelyistä ja näytöksistä. Kävijä saa mukaansa mieleenpainuvan kokemuksen ja tarinan käsityöläisen arjesta.

Shop on avoinna 1.4. 2016 lähtien
perjantaisin klo 11-17 ja lauantaisin 11-16 tai sopimuksen mukaan, katso yhteystiedot.

Jos heräte iskee aukioloaikojen ulkopuolella, kannattaa ohikulkiessa rimpauttaa ovikelloa tai puhelinta. Työhuoneelta saatetaankin vastata kutsuun.

Koska valmistuksessa käytetään pääosin kierrätystekstiilejä, on jokainen Willattaren tuote ainutlaatuinen. Mallistossa on ekodesign tuotteita, jotka ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista mm. vanhoja villaneuleita huovuttamalla. Lisäksi vaatteita voidaan valmistaa redesigninina eli risainattuna, jolloin vanha vaate herää henkiin uudistettuna ja yhdisteltynä muihin materiaaleihin. Myös asiakkaan oma vaate voidaan risainata eli päivittää nykyhetkeä varten.

Willatar-tuotteet valmistuvat käsityönä Porvoon historiaa henkivässä vanhassa kaupungissa tunnelmallisessa työhuoneessa. Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista hankituista villaneuleista, silkkipaidoista, pitsiliinoista ja pellavalakanoista risainatut asusteet ja vaatteet tehdään käsin pieninä sarjoina. Kantavana ajatuksena on antaa käytetylle ja hylätylle tekstiilille uusi mahdollisuus laadukkaana ja viimeisteltynä tuotteena.

"Käsissäni mummon kammarin pitsiverhot tai vanhat pitsilakanat saavat jatkoaikaa ekologisesti ja perinteisiä kädentaitoja kunnioittaen", Outi kertoo.